Xiaomi akıllı telefon işlemcisi Xring O1’i tanıttı

Xiaomi, Kendi İşlemcisini Tanıttı ve Seri Üretime Geçti

Teknoloji şirketleri, dışa bağımlılıklarını azaltmak ve kendi donanımlarını geliştirmek için adımlar atmaya devam ediyor. Bu harekete son olarak katılan firma ise Xiaomi oldu. Uzun süredir kendi işlemcisini geliştirdiği iddiaları ortaya atılan Xiaomi, bu iddiaları resmi olarak doğruladı.

Xiaomi, Xring O1 İsimli İlk Akıllı Telefon İşlemcisini Tanıttı

Xiaomi, sektöre Xring O1 adını verdiği akıllı telefon işlemcisiyle giriş yaptı.

Xring O1, 3nm süreciyle 1x Cortex-X925 (3.2GHz), 3x Cortex-A725 (2.6GHz) ve 4x Cortex-A520 (2.0GHz) ile güçlendirildi. Yapılan AnTuTu test sonuçlarına göre, Xiaomi’nin bu yeni işlemcisi Qualcomm’un Snapdragon 8 Elite ve Snapdragon 8 Gen 2’yi geride bıraktı.

Reuters’ın bildirdiğine göre, Xiaomi Xring O1 için seri üretime geçti.

Xiaomi’nin kurucusu Lei Jun, Weibo hesabından yaptığı açıklamada, bu yeni çipten güç alacak ilk iki cihazın Xiaomi 15S Pro ve Xiaomi Pad 7 Ultra olacağını belirtti.

Related Posts

Yaklaşık 400 metre uzunluğunda, potansiyel olarak tehlikeli bir asteroit Dünya’ya yaklaşıyor

NASA’nın “potansiyel olarak tehlikeli” kategorisinde değerlendirdiği 393 metre çapındaki 2003 AY2 adlı dev asteroit, 22 Haziran Pazar günü Dünya’nın yakınından geçecek. Uzmanlara göre çarpma riski yok ancak bu tür geçişler, uzay tehditlerine karşı dikkatle takip ediliyor.

ChatGPT’ye bir çocuğun nasıl para kazanacağını sordu: Yanıtlar gerçeklikten o kadar kopuk ki…

OpenAI’nin yapay zekâ modeli ChatGPT’ye basit bir soru yöneltildi: “Bir çocuk nasıl para kazanabilir?” Verdiği yanıtlar ilk bakışta sevimli ve öğretici görünse de, dikkatli incelendiğinde günümüzün ekonomik ve sosyal gerçekliklerinden oldukça uzak bir tablo çizdiği görülüyor.

Uzaydan “kara” haber: Yeni keşif heyecan yarattı

Bilim dünyasında büyük yankı uyandıran bir keşfe imza atıldı. Innsbruck Üniversitesi’nden Francine Marleau’nun da aralarında bulunduğu uluslararası bir araştırma ekibi, Perseus Galaksi Kümesi içerisinde neredeyse tamamen görünmez olan bir galaksi …

Bilim adamları bir dinazorda kanser buldu: Bu keşif insan hayatını kurtarabilir

Dinozor fosilleri ile modern kanser araştırmaları ilk bakışta çok uzak iki alan gibi görünebilir. Ancak yeni bir araştırma, milyonlarca yıl boyunca korunmuş yumuşak dokuların kanserin nasıl oluştuğu ve tedavi edilebileceği konusunda değerli ipuçları sunabileceğini ortaya koydu.

Neden mutluluktan ağlarız?

Ağlamak, duygusal yüklenmeye karşı karmaşık bir biyolojik tepki. Ayrıca, iyi duygularla kötü duygular arasında bir ayrım yapmıyor

Parkinson hastalığının tespitinde kullanılabilecek kalem

Yeni yapılan çalışmada üretilen kalem, kişilerin yazma hareketlerini analiz ederek Parkinson’u tespit edebiliyor.