Türkiye’deki pilot sayısı her geçen yıl artıyor

Türkiye’nin, geçen yıl sonunda 15 bin 530’a ulaşan lisanslı pilot sayısının, 2025’te 16 binin üzerine çıkarılması ve ülkenin havacılıktaki konumunun daha da güçlendirilmesi hedefleniyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, havacılık sektörü artık sadece bir ulaşım alanı değil, aynı zamanda ülkelerin birbirine yakınlaşmasına imkan tanıyan, kültürlerin kaynaşmasını sağlayan bir köprü olarak görülüyor.

Havacılık sektörü ekonomik büyümeye, turizmin gelişmesine ve küresel ticaretin canlanmasına önemli katkılar sağlıyor.

“Milli Teknoloji Hamlesi” kapsamında, havacılık endüstrisinin geliştirilmesine yönelik atılan adımlarla, çevreye duyarlı faaliyetlerin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Sivil Havacılık konusundaki çalışmalar çerçevesinde ise Kalkınma Planında yer alan hedeflere uygun olarak, Türkiye’nin havacılık ve uzay alanında, küresel rekabette konumunun güçlendirilmesi amaçlanıyor.

BALON PİLOTU SAYISI DA ARTIRILACAK

Türkiye’nin, uluslararası sivil havacılık alanında etkinliğini artırmak, sektörün potansiyelini geliştirmek ve sürekli gelişimine yön vermek hedefiyle yürütülen çalışmalar büyük gayretle sürdürülüyor.

Bu kapsamda, Türkiye’de geçen yılın sonu itibarıyla 15 bin 530 olan lisanslı pilot sayısının, 2025 yılı sonunda 16 bin 30’a yükselmesi hedefleniyor. Böylece, ülkenin küresel rekabette havacılıktaki konumunun daha da güçlendirilmesi planlanıyor.

Öte yandan, geçen yıl 735 olan lisanslı balon pilotu sayısının da artırılarak, 2025 yılı sonunda 773’e ulaştırılması bekleniyor.

Sivil havacılık kapsamında denetimlere titizlikle devam edilirken, 2024 sonunda 1787’yi bulan denetim sayısının, bu yıl 1856 olması öngörülüyor.

Ayrıca Türkiye’nin, geçen yıl yüzde 85 olan Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) regülasyonlarına ve emniyet faaliyetlerine uyum oranının da 2025’te korunarak aynı kalması hedefleniyor.

Related Posts

Antalya’da damacanadan bir bardak su, 1 lira 30 kuruşa doluyor

Bir damacana soluyun fiyatı 150 lira oldu. 19 litrelik damacanadan 95 bardak su çıkıyor. Böylece bir bardak su 1 lira 30 kuruşa içiliyor. Son 4 aydı 3 kez zan yiyen damacana suda fiyat artışı durmayacak gibi görülüyor.

Geçen yılın son çeyreğine ait iç turizm verileri açıklandı

Yurt içinde, geçen yılın son çeyreğinde 9 milyon 528 bin kişi seyahate etti.

İstanbul’da Dolar ve Avro Fiyatları Artış Gösterdi

İstanbul serbest piyasada dolar 38,2510 liradan, avro 44,1440 liradan güne başladı. Serbest piyasada 38,2490 liradan alınan dolar, 38,2510 liradan satılıyor. 44,1420 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 44,1440 lira olarak belirlendi. Dün doların …

TOGG’da üst düzey ayrılık

Türkiye’nin Otomobili Girişimi TOGG’da tasarım süreçlerine liderlik eden Berkan Kaplan, görevinden ayrıldığını duyurdu. 2019’dan beri TOGG bünyesinde çalışan ve T10X ile T10F modellerinin geliştirilmesinde önemli rol oynayan Kaplan, LinkedIn hesabından duygusal bir veda mesajı yayınladı.

T625 GÖKBEY’e Hatıra Parası

TUSAŞ’ın yerli helikopteri T625 GÖKBEY, Darphane’nin ‘Savunma Sanayi Serisi’ para ile tanıtıldı.

Trabzon’da Balık Fiyatları: Mezgit ve İstavrit 250 Lira

Trabzon’da balıkçı tezgahlarında mezgit ve istavrit, kilogramı 250 liradan alıcı buluyor. Ortahisar ilçesindeki Moloz mevkisinde yer alan balıkçı tezgahlarında levrek, barbun ve çipura kilogramı 350, istavrit ve mezgit 250, alabalık ile somon ise …