Türkiye Diyarbakır’da kaya gazı üretimine başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan Yeni Proje Açıklamaları

“Kaya Gazı Üretimine Yönelik Yeni Projeler Başlıyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalarda, kayaların içine sıkışmış petrol ve gazın yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle üretilmesinin planlandığını belirtti. Bu yıl içinde ilk sondaj faaliyetinin gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Bakan Bayraktar, Türkiye için büyük öneme sahip bir çalışma olacağını ve başarılı olmaları durumunda oyun değiştirici bir etki yaratacağını vurguladı.

‘Sismik Çalışmalar Netice Vermedi’

Son dönemde Oruç Reis gemisinin Somali’de petrol bulduğuna dair çıkan iddialara ilişkin konuşan Bakan Bayraktar, sismik çalışmaların henüz netice vermediği ve bu sebeple somut bir açıklama yapmanın söz konusu olmadığını açıkladı. Ayrıca, İrak-Türkiye petrol boru hattının 19 aydır akış olmadığını belirten Bakan Bayraktar, Kalkınma Yolu Projesi’nin önemine vurgu yaparak, enerjinin bölgedeki rolüne dikkat çekti.

‘Suriye’ye Kilis’ten Doğal Gaz İhracatı Başlıyor’

Bakan Bayraktar, Suriye’ye doğal gaz ihracatı çalışmalarıyla ilgili olarak yapılan planlar hakkında bilgi verdi. Önümüzdeki 3 ay içinde Kilis’ten Suriye’ye doğal gaz gönderilerek, bu gazın Halep’teki doğal gaz santralinde elektrik üretiminde kullanılacağını belirtti. Ayrıca, Avrupa’da yaşanan elektrik kesintilerine de değinen Bakan Bayraktar, enerji üretiminde dengenin önemine vurgu yaptı.

‘Gabar ve Diyarbakır’da Yeni Arama Faaliyetleri’

Bakan Bayraktar, Gabar’da günlük 81 bin varil petrol üretildiğini ve bu rakamın artış gösterdiğini belirtti. Ayrıca, Diyarbakır’da 4 saha için ortaklıklar yapıldığını ve yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle petrol ve gaz üretimi çalışmalarının hız kazandığını ifade etti. Bakan Bayraktar, gelecek dönemde Türkiye’nin enerji üretiminde beklenen büyük adımları atacaklarını sözlerine ekledi.

Related Posts

Küresel piyasalarda gözler ABD’de açıklanacak enflasyon verilerinde (10 Mayıs 2025)

Küresel piyasalarda, ABD ve Çin arasındaki ticaret müzakerelerine olan iyimserliklere karşın yatırımcıların temkinli davranmayı sürdürmesiyle geçen hafta karışık bir seyir izlenirken, gelecek hafta gözler ABD’de açıklanacak enflasyon verilerine …

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi …

Borsa İstanbul’da yatay seyir: ABD-Çin görüşmeleri nasıl etkileyecek?

Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 4,06 puan ve yüzde 0,04 azalışla 9.275,15 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 41,6 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,22 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,61 değer kazandı. Sektör …