Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Gelir İdaresi Başkanlığı, Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Kullanımını Zorunlu Hale Getiriyor

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Taslağı hazırlandı. Taslak, yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanımının yaygınlaştırılması ve belge düzenine uyumun artırılmasını hedefliyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, taksicilerin taksimetrelerle bağlantılı olarak yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale getirilecek.

Yeni düzenlemeyle, taksicilerin 31 Aralık’a kadar Hazine ve Maliye Bakanlığı onaylı teknik özelliklere sahip ve yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması gerekecek.

Yeni mükellef tesis edilmesi veya taksimetrelerin değiştirilmesi durumunda, en geç 30 gün içinde onaylı cihaz kullanımı başlayacak.

Belirlenen süre içinde yolcu taşımacılığına başlanması durumunda da onaylı cihazın kullanılması zorunlu olacak.

Yeni düzenlemeye göre, 1 Temmuz 2026 tarihine kadar faaliyete geçen taksiciler de taksimetre ile bağlantılı cihazları kullanmaya başlayacak.

Taksimetrelere ilişkin teknik incelemeler TÜBİTAK tarafından yapılacak ve GİB tarafından belirlenen esaslara uygun olacak.

Cihazların Teknik Özellikleri

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar, taksimetrenin açılmasıyla birlikte otomatik olarak işlem yapacak ve ücret hesaplamasını tamamlayacak.

Cihazlar taksimetreden bağımsız olarak çalışamayacak ve tutar bilgisi otomatik olarak cihaza geçecek.

Related Posts

Küresel piyasalarda gözler ABD’de açıklanacak enflasyon verilerinde (10 Mayıs 2025)

Küresel piyasalarda, ABD ve Çin arasındaki ticaret müzakerelerine olan iyimserliklere karşın yatırımcıların temkinli davranmayı sürdürmesiyle geçen hafta karışık bir seyir izlenirken, gelecek hafta gözler ABD’de açıklanacak enflasyon verilerine …

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi …

Borsa İstanbul’da yatay seyir: ABD-Çin görüşmeleri nasıl etkileyecek?

Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 4,06 puan ve yüzde 0,04 azalışla 9.275,15 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 41,6 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 1,22 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,61 değer kazandı. Sektör …

Her şey bitti sıra onlara geldi: Düğün salonları, kuaför ve restoranlar dikkat! Borçlu çıkabilirsiniz

Türkiye’de düğün salonları, kuaförler, mağazalar, restoranlar ve benzeri halka açık işletmelerde müzik yayını yapılması durumunda telif hakkı ödenmesi zorunluluğu getirildi. Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Başkanı Recep Ergül …