Meta’nın akıllı gözlükleri, canlı çeviri özelliği sunuyor!

Meta, Ray-Ban İşbirliğiyle Akıllı Gözlüklere Canlı Çeviri Özelliği Ekledi

Meta, Ray-Ban işbirliğiyle geliştirdiği akıllı gözlüklere gerçek zamanlı çeviri özelliği ekledi. Daha önce yalnızca sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test edilen bu özellik, 24 Nisan 2025 itibarıyla daha geniş çapta kullanılabilir hale geldi.

Meta’nın Akıllı Gözlükleri, Canlı Çeviri Özelliği Kazandı

Canlı çeviri özelliği, Meta’nın 2024 yılında düzenlediği Connect etkinliğinde tanıtılmış ve Aralık ayında bazı ülkelerde kullanıma açılmıştı. Özellik sayesinde kullanıcılar; İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca dilleri arasında gerçek zamanlı sesli çeviri alabiliyor.

Konuşma sırasında çeviri doğrudan gözlük üzerinden sesli olarak aktarılırken, yanıtlar bağlı akıllı telefon ekranında görüntülenebiliyor. Ancak çeviri özelliğinden yararlanmak için ilgili dil paketlerinin cihaza önceden indirilmesi gerekiyor.

Geliştirilen sistem, kullanıcıların farklı dillerdeki bireylerle doğrudan ve anlık iletişim kurabilmesini sağlıyor. Gözlükler çeviri sırasında konuşmaları anında algılayıp çevirirken, kullanıcıların yanıtları ve içeriklerle olan etkileşimi gözlükle eşleşmiş telefon ekranından yönetiliyor.


OpenAI, Google Chrome’u Satın Alabilir!

OpenAI, Google Chrome’u satın almak için hazırlıklara başladı. Bu hamle, teknoloji sektöründe dengeleri değiştirebilir.

Meta, bu yeni özellikle birlikte gelecekte sunulacak işlevler hakkında da bilgi verdi. Yakın dönemde devreye alınması planlanan Live AI özelliğiyle birlikte, gözlüğün yerleşik kamerası sayesinde kullanıcıların gördüğü her şey yapay zeka sistemine aktarılabilecek.

Ayrıca Ray-Ban Meta gözlüklerin mesajlaşma ve arama yetenekleri de genişliyor. Gözlükler üzerinden Instagram uygulaması aracılığıyla doğrudan mesaj, fotoğraf gönderimi, sesli ve görüntülü arama yapılabiliyor.

Gözlüklerin fiyatı ise 299 dolardan başlıyor. Peki siz bu cihaz hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Tarlada robot devrimi! Geleceğin çiftçileri geliyor

Tarım sektörü, teknolojik bir dönüşümün eşiğinde. Otonom tarım robotları, yapay zeka (AI), nesnelerin interneti (IoT) ve hassas tarım teknolojileriyle donatılmış olarak tarlalarda boy gösterdi. Bu yenilikçi makineler, tohum ekiminden hasada, yabancı …

Yaklaşık 400 metre uzunluğunda, potansiyel olarak tehlikeli bir asteroit Dünya’ya yaklaşıyor

NASA’nın “potansiyel olarak tehlikeli” kategorisinde değerlendirdiği 393 metre çapındaki 2003 AY2 adlı dev asteroit, 22 Haziran Pazar günü Dünya’nın yakınından geçecek. Uzmanlara göre çarpma riski yok ancak bu tür geçişler, uzay tehditlerine karşı dikkatle takip ediliyor.

ChatGPT’ye bir çocuğun nasıl para kazanacağını sordu: Yanıtlar gerçeklikten o kadar kopuk ki…

OpenAI’nin yapay zekâ modeli ChatGPT’ye basit bir soru yöneltildi: “Bir çocuk nasıl para kazanabilir?” Verdiği yanıtlar ilk bakışta sevimli ve öğretici görünse de, dikkatli incelendiğinde günümüzün ekonomik ve sosyal gerçekliklerinden oldukça uzak bir tablo çizdiği görülüyor.

Uzaydan “kara” haber: Yeni keşif heyecan yarattı

Bilim dünyasında büyük yankı uyandıran bir keşfe imza atıldı. Innsbruck Üniversitesi’nden Francine Marleau’nun da aralarında bulunduğu uluslararası bir araştırma ekibi, Perseus Galaksi Kümesi içerisinde neredeyse tamamen görünmez olan bir galaksi …

Bilim adamları bir dinazorda kanser buldu: Bu keşif insan hayatını kurtarabilir

Dinozor fosilleri ile modern kanser araştırmaları ilk bakışta çok uzak iki alan gibi görünebilir. Ancak yeni bir araştırma, milyonlarca yıl boyunca korunmuş yumuşak dokuların kanserin nasıl oluştuğu ve tedavi edilebileceği konusunda değerli ipuçları sunabileceğini ortaya koydu.

Neden mutluluktan ağlarız?

Ağlamak, duygusal yüklenmeye karşı karmaşık bir biyolojik tepki. Ayrıca, iyi duygularla kötü duygular arasında bir ayrım yapmıyor