İnsansı robot Atlas’a insanüstü görüş kabiliyeti eklendi

Boston Dynamics’in İnsansı Robotu Atlas, Endüstriyel Yeteneklerini Güçlendiriyor

Boston Dynamics’in en ünlü icatlarından biri olan İnsansı robot Atlas, yeni özelliklerle donatılmaya devam ediyor. Endüstriyel alanda daha da becerikli hale getirilen Atlas, insanüstü görüş ve nesne takibi yetenekleri kazanarak daha karmaşık görevleri kolayca yerine getirebilecek hale geldi.

ATLAS’TA YENİLİKLER: 3 BOYUTLU MEKAN FARKINDALIĞI VE NESNE TAKİBİ

Atlas, diğer robotlara göre kas gerektiren akrobatik hareketleri mükemmel bir şekilde gerçekleştirmesiyle öne çıkmıştı. Yenilenen sistem sayesinde Atlas’a 3 boyutlu mekansal farkındalık ve anlık nesne takibi gibi daha ileri düzey özellikler eklenmiş durumda.

Bu eklemeler sayesinde Atlas, endüstriyel görevlerde zor nesneleri daha kolay ayırt edebilecek. Hatta raporlara göre Atlas, rafların iç ve dış noktalarındaki küçük bölmeleri dahi hassas bir şekilde algılayabiliyor.

Atlas’ın artık sadece çevresini görmekle kalmayıp aynı zamanda çevresinde olup biteni anlayıp kontrol edebildiği belirtiliyor. Bu da onu endüstriyel alanda daha yetenekli bir robot haline getiriyor.

Related Posts

Yaklaşık 400 metre uzunluğunda, potansiyel olarak tehlikeli bir asteroit Dünya’ya yaklaşıyor

NASA’nın “potansiyel olarak tehlikeli” kategorisinde değerlendirdiği 393 metre çapındaki 2003 AY2 adlı dev asteroit, 22 Haziran Pazar günü Dünya’nın yakınından geçecek. Uzmanlara göre çarpma riski yok ancak bu tür geçişler, uzay tehditlerine karşı dikkatle takip ediliyor.

ChatGPT’ye bir çocuğun nasıl para kazanacağını sordu: Yanıtlar gerçeklikten o kadar kopuk ki…

OpenAI’nin yapay zekâ modeli ChatGPT’ye basit bir soru yöneltildi: “Bir çocuk nasıl para kazanabilir?” Verdiği yanıtlar ilk bakışta sevimli ve öğretici görünse de, dikkatli incelendiğinde günümüzün ekonomik ve sosyal gerçekliklerinden oldukça uzak bir tablo çizdiği görülüyor.

Uzaydan “kara” haber: Yeni keşif heyecan yarattı

Bilim dünyasında büyük yankı uyandıran bir keşfe imza atıldı. Innsbruck Üniversitesi’nden Francine Marleau’nun da aralarında bulunduğu uluslararası bir araştırma ekibi, Perseus Galaksi Kümesi içerisinde neredeyse tamamen görünmez olan bir galaksi …

Bilim adamları bir dinazorda kanser buldu: Bu keşif insan hayatını kurtarabilir

Dinozor fosilleri ile modern kanser araştırmaları ilk bakışta çok uzak iki alan gibi görünebilir. Ancak yeni bir araştırma, milyonlarca yıl boyunca korunmuş yumuşak dokuların kanserin nasıl oluştuğu ve tedavi edilebileceği konusunda değerli ipuçları sunabileceğini ortaya koydu.

Neden mutluluktan ağlarız?

Ağlamak, duygusal yüklenmeye karşı karmaşık bir biyolojik tepki. Ayrıca, iyi duygularla kötü duygular arasında bir ayrım yapmıyor

Parkinson hastalığının tespitinde kullanılabilecek kalem

Yeni yapılan çalışmada üretilen kalem, kişilerin yazma hareketlerini analiz ederek Parkinson’u tespit edebiliyor.