Hubble Uzay Teleskobu 35’inci yılında dört fotoğraf paylaştı

NASA, Hubble Uzay Teleskobu’nun 35. Yıl Dönümünü Kutladı

Hubble Uzay Teleskobu, Dünya yörüngesine yerleştirilmesinin 35. yıl dönümünü kutlamak için NASA tarafından yakın zamanda elde edilen dört uzay fotoğrafını kamuoyuyla paylaştı. Bu görseller arasında Mars gezegeni, yıldız oluşum bölgeleri ve komşu galaksilerden kareler yer alıyor.

1990 yılında fırlatılan Hubble Uzay Teleskobu, geçen 35 yıl boyunca evrenin derinliklerine dair önemli bilgiler sağlayarak bilim dünyasına büyük katkı sağladı. NASA, Hubble’ın bilimsel üretkenliği ve küresel tanınırlığıyla tarihteki en başarılı uzay teleskoplarından biri olduğunu vurguladı.

NASA Genel Merkezi’nde Astrofizik Bölümü Vekil Direktörü Shawn Domagal-Goldman, yaptığı açıklamada “Hubble, 35 yıl önce fırlatıldığında evrene yeni bir pencere açtı. Çarpıcı görüntüleri dünyanın dört bir yanındaki insanlara ilham verdi” şeklinde konuştu.

Domagal-Goldman, Hubble’ın hala aktif olarak görevine devam etmesinin uzun vadeli uzay gözlemevlerinin önemini vurgulayarak, gelecekte planlanan ‘Habitable Worlds Gözlemevi’ gibi projeler için Hubble’ın sağladığı deneyimlerden önemli dersler çıkarıldığını belirtti.

Related Posts

Tarlada robot devrimi! Geleceğin çiftçileri geliyor

Tarım sektörü, teknolojik bir dönüşümün eşiğinde. Otonom tarım robotları, yapay zeka (AI), nesnelerin interneti (IoT) ve hassas tarım teknolojileriyle donatılmış olarak tarlalarda boy gösterdi. Bu yenilikçi makineler, tohum ekiminden hasada, yabancı …

Yaklaşık 400 metre uzunluğunda, potansiyel olarak tehlikeli bir asteroit Dünya’ya yaklaşıyor

NASA’nın “potansiyel olarak tehlikeli” kategorisinde değerlendirdiği 393 metre çapındaki 2003 AY2 adlı dev asteroit, 22 Haziran Pazar günü Dünya’nın yakınından geçecek. Uzmanlara göre çarpma riski yok ancak bu tür geçişler, uzay tehditlerine karşı dikkatle takip ediliyor.

ChatGPT’ye bir çocuğun nasıl para kazanacağını sordu: Yanıtlar gerçeklikten o kadar kopuk ki…

OpenAI’nin yapay zekâ modeli ChatGPT’ye basit bir soru yöneltildi: “Bir çocuk nasıl para kazanabilir?” Verdiği yanıtlar ilk bakışta sevimli ve öğretici görünse de, dikkatli incelendiğinde günümüzün ekonomik ve sosyal gerçekliklerinden oldukça uzak bir tablo çizdiği görülüyor.

Uzaydan “kara” haber: Yeni keşif heyecan yarattı

Bilim dünyasında büyük yankı uyandıran bir keşfe imza atıldı. Innsbruck Üniversitesi’nden Francine Marleau’nun da aralarında bulunduğu uluslararası bir araştırma ekibi, Perseus Galaksi Kümesi içerisinde neredeyse tamamen görünmez olan bir galaksi …

Bilim adamları bir dinazorda kanser buldu: Bu keşif insan hayatını kurtarabilir

Dinozor fosilleri ile modern kanser araştırmaları ilk bakışta çok uzak iki alan gibi görünebilir. Ancak yeni bir araştırma, milyonlarca yıl boyunca korunmuş yumuşak dokuların kanserin nasıl oluştuğu ve tedavi edilebileceği konusunda değerli ipuçları sunabileceğini ortaya koydu.

Neden mutluluktan ağlarız?

Ağlamak, duygusal yüklenmeye karşı karmaşık bir biyolojik tepki. Ayrıca, iyi duygularla kötü duygular arasında bir ayrım yapmıyor