Hataylı Çiftçi Can Eriklerinde 500 TL Fiyatla İhracata Hazırlanıyor

Hataylı Çiftçi, 4 Bin Metrekarelik Sera İle Can Eriği Üretimine Devam Ediyor

Hatay’ın verimli topraklarında, can eriği üretimi yapan çiftçi Aladdin Aslan, 4 bin metrekarelik serasında 320 ağaçla hasadını sürdürüyor. Mart ayında başlayan hasadın kilogram fiyatı 500 TL seviyesinde ve ürün yurt dışına ihraç ediliyor. Aslan, köyünde daha fazla seranın olmasını arzuladığını belirtti.

Can Eriği Üretimi Yurt Dışına İhraç Ediliyor

Samandağ ilçesi Yaylıca Mahallesi’nde bulunan serada üretimin devam ettiğini belirten Aslan, kış aylarında örtü altında yetiştirilen can eriğinin yurt dışına gönderildiğini söyledi. Ürün, 500 TL’den alıcı buluyor ve İngiltere, Almanya, ve Danimarka gibi ülkelere ihraç ediliyor.

  • Aladdin Aslan: “Seramızda 320 ağacımız var. Şuanda ortalama fiyat 500 TL civarında ihracatçılar tarafından satın alınıyor. Yurt dışına giderek ekonomimize katkıda bulunuyoruz.”

Verimli Topraklarda Gelişen Can Eriği Üretimi

Aladdin Aslan, can eriği hasadını örtü altında gerçekleştirdiklerini ve ısıtma sistemi ile olumsuz hava koşullarını atlattıklarını ifade etti. Ürün kalitesinden memnun olduklarını belirten Aslan, gençlere tarıma teşvikte bulundu.

  1. Aslan:
  2. “Örtü altında 4 bin metrekare alanda üretim yapıyoruz. Satış fiyatları oldukça iyi ve kaliteli ürünler elde ediyoruz.”

Aladdin Aslan’ın eşi Emel Aslan ise ürettikleri can eriğinin kalitesinden bahsederek, bu yılki hasadın iyi gittiğini ve ürünlerinin herkese tavsiye ettiğini belirtti. Emel Aslan, 13 yıldır erik üretimi yaptıklarını ve bu yılın beklentilerini karşıladıklarını söyledi.

Kaliteli Can Eriği Ürünleri

Emel Aslan, “Hasat şükürler olsun iyi gidiyor. 13 yıldır erik üretimi yapıyoruz. Bu yıl beklentimiz çok değildi ama yine bin şükür iyi. Ürün kalitesi çok iyi, süper. Herkese eriğimizden tüketmeyi öneririm. Yorucu ama yorulmadan da bir şey olmaz” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / VEYSEL KORKMAZ – Ekonomi

Related Posts

Antalya’da damacanadan bir bardak su, 1 lira 30 kuruşa doluyor

Bir damacana soluyun fiyatı 150 lira oldu. 19 litrelik damacanadan 95 bardak su çıkıyor. Böylece bir bardak su 1 lira 30 kuruşa içiliyor. Son 4 aydı 3 kez zan yiyen damacana suda fiyat artışı durmayacak gibi görülüyor.

Geçen yılın son çeyreğine ait iç turizm verileri açıklandı

Yurt içinde, geçen yılın son çeyreğinde 9 milyon 528 bin kişi seyahate etti.

İstanbul’da Dolar ve Avro Fiyatları Artış Gösterdi

İstanbul serbest piyasada dolar 38,2510 liradan, avro 44,1440 liradan güne başladı. Serbest piyasada 38,2490 liradan alınan dolar, 38,2510 liradan satılıyor. 44,1420 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 44,1440 lira olarak belirlendi. Dün doların …

TOGG’da üst düzey ayrılık

Türkiye’nin Otomobili Girişimi TOGG’da tasarım süreçlerine liderlik eden Berkan Kaplan, görevinden ayrıldığını duyurdu. 2019’dan beri TOGG bünyesinde çalışan ve T10X ile T10F modellerinin geliştirilmesinde önemli rol oynayan Kaplan, LinkedIn hesabından duygusal bir veda mesajı yayınladı.

T625 GÖKBEY’e Hatıra Parası

TUSAŞ’ın yerli helikopteri T625 GÖKBEY, Darphane’nin ‘Savunma Sanayi Serisi’ para ile tanıtıldı.

Trabzon’da Balık Fiyatları: Mezgit ve İstavrit 250 Lira

Trabzon’da balıkçı tezgahlarında mezgit ve istavrit, kilogramı 250 liradan alıcı buluyor. Ortahisar ilçesindeki Moloz mevkisinde yer alan balıkçı tezgahlarında levrek, barbun ve çipura kilogramı 350, istavrit ve mezgit 250, alabalık ile somon ise …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir