ChatGPT’ye bir çocuğun nasıl para kazanacağını sordu: Yanıtlar gerçeklikten o kadar kopuk ki…

Yapay Zeka, Çocuklara Para Kazanmanın Yollarını Anlatıyor

Yeni bir oyun, kitap ya da bisiklet almak isteyen fakat yeterli parası olmayan bir çocuğa nasıl para kazanabileceği sorusu, OpenAI’in üretken yapay zekası ChatGPT tarafından yanıtlanıyor. Yapay zeka, 10 yaşındaki bir çocuğa para kazanmanın yollarını sorması üzerine, sokakta para bulmanın dışında aile ve arkadaşlar için küçük işler yapmak veya artık kullanılmayan eşyaları satmak gibi önerilerde bulunuyor.

Limonata Satışı ve Evcil Hayvan Bakımı

ChatGPT, çocuklara küçük bir işletme kurmalarını öneriyor. Limonata standı açmak veya komşuların evcil hayvanlarına bakmak gibi öneriler, yaratıcı ve masum bir şekilde para kazanma fikrini destekliyor. Yapay zeka, bu tür faaliyetlerin çocuklara para kazandırmakla kalmayıp, aynı zamanda çalışma ahlakı, yaratıcılık ve girişimcilik gibi değerleri de kazandırabileceğini savunuyor.

Tasarruf Anlayışı Önemli Ama Yetersiz

ChatGPT’nin önerisi arasında tasarruf bilincine vurgu yapması da bulunuyor. Kazanılan parayı biriktirerek ileride kullanılması konusunda çocukları teşvik etmek, finansal farkındalık açısından değerli bir öneri olarak görülüyor. Ancak günümüz ekonomik koşulları içinde, sadece birikim yapmanın ötesine geçerek geleceğe yönelik ekonomik fırsatları değerlendirmeyi öğretmek de gerekiyor.

ChatGPT’nin sunduğu önerilerin yanı sıra, çocuklara uzun vadede nasıl yetkinlikler kazandırabileceği ve sürdürülebilir ekonomik yollar yaratmalarına nasıl yardımcı olabileceği gibi konularda daha derinlikli bir finansal okuryazarlık eğitimine ihtiyaç olduğu da belirtiliyor. Önerilerin iyi niyetli ve öğretici olmasına rağmen, çocuklara finansal planlama ve geleceğe yönelik ekonomik planlama konularında daha detaylı bir yol haritası sunulması gerekiyor.

Related Posts

Yaklaşık 400 metre uzunluğunda, potansiyel olarak tehlikeli bir asteroit Dünya’ya yaklaşıyor

NASA’nın “potansiyel olarak tehlikeli” kategorisinde değerlendirdiği 393 metre çapındaki 2003 AY2 adlı dev asteroit, 22 Haziran Pazar günü Dünya’nın yakınından geçecek. Uzmanlara göre çarpma riski yok ancak bu tür geçişler, uzay tehditlerine karşı dikkatle takip ediliyor.

Uzaydan “kara” haber: Yeni keşif heyecan yarattı

Bilim dünyasında büyük yankı uyandıran bir keşfe imza atıldı. Innsbruck Üniversitesi’nden Francine Marleau’nun da aralarında bulunduğu uluslararası bir araştırma ekibi, Perseus Galaksi Kümesi içerisinde neredeyse tamamen görünmez olan bir galaksi …

Bilim adamları bir dinazorda kanser buldu: Bu keşif insan hayatını kurtarabilir

Dinozor fosilleri ile modern kanser araştırmaları ilk bakışta çok uzak iki alan gibi görünebilir. Ancak yeni bir araştırma, milyonlarca yıl boyunca korunmuş yumuşak dokuların kanserin nasıl oluştuğu ve tedavi edilebileceği konusunda değerli ipuçları sunabileceğini ortaya koydu.

Neden mutluluktan ağlarız?

Ağlamak, duygusal yüklenmeye karşı karmaşık bir biyolojik tepki. Ayrıca, iyi duygularla kötü duygular arasında bir ayrım yapmıyor

Parkinson hastalığının tespitinde kullanılabilecek kalem

Yeni yapılan çalışmada üretilen kalem, kişilerin yazma hareketlerini analiz ederek Parkinson’u tespit edebiliyor.

Google’dan yapay zekada yeni hamle: Modeller artık telefonlarda çevrimdışı çalışacak

Teknoloji devi Google, geçtiğimiz hafta içerisinde kullanıcıların yapay zeka geliştirme platformu Hugging Face gibi kaynaklardan edindikleri çeşitli açık erişimli yapay zeka (AI) modellerini telefonlarında yerel olarak çalıştırmalarına imkan veren …