ASKERLİK 3 AYA MI DÜŞÜYOR? Askerlik süresi kısalıyor mu, askerlik azalıyor mu? Gözler MSB resmi açıklamasında!

Askerlik Süresi Kısalıyor mu? MSB Açıklama Bekleniyor

Kamuoyunda askerlik süresinin kısalıp kısalamayacağı konusundaki iddialar gündemi meşgul ediyor. Özellikle 2025 yılı celp dönemlerinde askerlik hizmeti yapacak gençler, askerlik süresinin 3 aya düşüp düşmeyeceği konusunda merak içinde. Milli Savunma Bakanlığı’nın yapacağı açıklama beklenirken şu an için resmi bir duyuru bulunmuyor. Peki, askerlik süresi gerçekten 6 aya mı düşecek? İşte detaylar.

ASKERLİK SÜRESİ KISALIYOR MU?

Sosyal medya ve bazı haber sitelerinde dolaşan askerlik süresinin 3 aya düşebileceği iddiaları ön plana çıkıyor. Bedelli askerlik süresinin 1 ay, zorunlu askerlik hizmetinin ise 6 ay olduğu göz önünde bulundurulduğunda, askerlik süresinin kısalabileceği spekülasyonları ortaya atılıyor.

Ancak şu anda konuyla ilgili resmi bir açıklama mevcut değil. Ayrıca mevcut askerlik süreleri şu şekildedir;

ASKERLİK SÜRESİ KAÇ AYDIR?

7179 sayılı Askeralma Kanunu’na göre, askerlik süreleri şu şekildedir;

– Erbaş ve erler için 6 ay,

– Yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay.

– Ayrıca, isteğe bağlı olarak askerlik hizmeti yapan erbaş ve erler, sıralı disiplin amirlerinin olumlu değerlendirmesi sonucunda Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek sayıda ve en fazla 6 ay süreyle hizmetlerine devam edebilirler.

Related Posts

HÜRREMŞEHR FÜZESİ NEDİR, MENZİL HIZI VE ETKİLERİ NELERDİR? Hürremşehr füze ne demek, etki alanı nedir, ne kadar zarar verir? İran’ın ‘canavar füzesi’ özellikleri ve etkileri!

İran ve İsrail arasında devam eden saldırılar 6. gününde sürerken, İran yeni bir hipersonik füze dalgası başlattığını açıkladı. Buna Karşın Tahran yönetimi, gelişmiş balistik füzesi Hürremşehr’i henüz kullanmadı. Asker sayısı bakımından Dünya’da 13.büyük güç olan İran’ın Hürremşehr hipersonik füzesi de gündeme geldi. Hayber (Hürremşehr-4) adı verilen orta menzilli balistik füze, 1500 kilogram savaş başlığı taşıyabiliyor. Karadan karaya 2 bin kilometre menzile sahip sıvı yakıtlı olan hürremşehr füzesi, ağır yük taşıma kapasitesi nedeniyle nükleer savaş başlığı taşıma potansiyeline sahip. Peki, Hürremşehr füze ne demek, etki alanı nedir, ne kadar zarar verir? Hürremşehr füzesi menzil hızı ve etkileri nelerdir? İşte, hürremşehr füzesi özellikleri ve etkileri hakkında ayrıntılı bilgiler.

Bülent Arınç ve Gülten Kışanak’ın da konuşmacı olduğu “Barışın Yolunu Açmak” konferansı İstanbul’da

Kürt sorununda çözümün neresindeyiz? Sürecin barış ve demokrasiye evrilebilmesi için hangi ortak politikalar üretilmeli? Barışı kazanmak için hangi acil adımlar atılmalı? yapılması gereken hukuki ve idari düzenlemeler nelerdir?

Savan Günay kimdir, nereli, neden öldü? Kanser tedavisini bulduğunu iddia eden Savan Günay evinde ölü bulundu..

Savan Günay kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. 1967 doğumlu olan Savan Günay, tıp eğitimi aldıktan sonra uzun yıllar doktorluk yaptı. Kanser tedavisi üzerine yaptığı iddialar ile dikkat çeken Günay, aynı zamanda alternatif tıp alanındaki çalışmalarıyla da biliniyordu. Peki, Savan Günay kimdir, nereli, neden öldü? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

29. İstanbul Tiyatro Festivali’nin ilk sürprizleri: Katedral ve Biz Kimiz?

29. İstanbul Tiyatro Festivali’nin ilk sürprizleri: Katedral ve Biz Kimiz?

SON DEPREMLER: 15 Haziran Kandilli Rasathanesi son dakika deprem haberleri

Son dakika deprem haberleri yakından takip ediliyor. Son depremler, Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Malatya ve çevresinde günün ilk saatleri itibariyle sarsıntı hisseden pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Yurdun birçok noktasında meydana gelen son depremler, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Konu ile ilgili son gelişme de Kahramanmaraş bölgesinden geldi. Peki, deprem mi oldu, nerede oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre son depremler listesi..

Anadolu’nun kuşlu-çiçekli takvimi

Dört mevsimi yaşayan şanslı ülkelerden biriyiz; bizi daha da özel kılan, coğrafi konumumuz nedeniyle ilkbaharımızın uzun ve çok renkli olması. Ege’de martta başlayan ilkbahar Doğu’da mayıs sonlarını bulur. Doğu Karadeniz’de daha da yükseklere çıkarsanız haziran sonlarında bile yakalarsınız. İlkbaharda coşan, renklenen farklı farklı kuşlar, endemik bitkilerle sürdürülebilir seyahat ve turizm için; her şeyden öte yeni keşifler için çok güzel bir fırsat bu!