ABD, gizli casus uçağına füzeleri havada “eriten” bir lazer silahı taktı

ABD’li Silah Şirketi, Casus İnsansız Hava Araçları İçin Lazer Silahını Tanıttı

ABD merkezli bir silah şirketi, casus insansız hava araçlarına monte edilebilen ve füzeleri havada eritmelerine olanak tanıyan, türünün ilk örneği bir lazeri piyasaya sürdü.

General Atomics, Maryland’deki National Harbor’da düzenlenen Sea Air Space 2025 etkinliğinde bu yeni savunma teknolojisini tanıttı. Şirket, otonom istihbarat, gözetleme ve keşif amaçlı insansız hava aracı MQ-9B SkyGuardian‘ı bu lazerle donattı.

Yeni lazer şu anda yaklaşık 25 kilovat enerji üretiyor, bu da küçük hedefleri etkisiz hale getirmeye veya yok etmeye yetiyor. General Atomics, bu sistemi 300 kilovata kadar çıkarabileceğini ve büyük uçakları ve füzeleri etkisiz hale getirebileceğini iddia ediyor.

Lazer, darbeli ve sürekli enerji patlamaları yayabilir ve her türlü ortamda etkili bir şekilde çalışabilir. MQ-9B’nin, İran’ın Şahid ‘kamikaze’ İHA’larına benzer saldırı İHA’larını lazer kullanarak düşürdüğü video görüntüleri etkinlikte paylaşıldı.

Lazerle donatılmış bir insansız hava aracı, küçük saldırı uçaklarını veya seyir füzelerini etkisiz hale getirmek için kullanılabilir ve ABD ordusuna önemli tasarruflar sağlayabilir. Bu savunma sistemi, pahalı ve yeniden kullanılamayan füzelerin atılmasının önüne geçerek binlerce dolarlık maliyetleri engelleyebilir.

Related Posts

Tarlada robot devrimi! Geleceğin çiftçileri geliyor

Tarım sektörü, teknolojik bir dönüşümün eşiğinde. Otonom tarım robotları, yapay zeka (AI), nesnelerin interneti (IoT) ve hassas tarım teknolojileriyle donatılmış olarak tarlalarda boy gösterdi. Bu yenilikçi makineler, tohum ekiminden hasada, yabancı …

Yaklaşık 400 metre uzunluğunda, potansiyel olarak tehlikeli bir asteroit Dünya’ya yaklaşıyor

NASA’nın “potansiyel olarak tehlikeli” kategorisinde değerlendirdiği 393 metre çapındaki 2003 AY2 adlı dev asteroit, 22 Haziran Pazar günü Dünya’nın yakınından geçecek. Uzmanlara göre çarpma riski yok ancak bu tür geçişler, uzay tehditlerine karşı dikkatle takip ediliyor.

ChatGPT’ye bir çocuğun nasıl para kazanacağını sordu: Yanıtlar gerçeklikten o kadar kopuk ki…

OpenAI’nin yapay zekâ modeli ChatGPT’ye basit bir soru yöneltildi: “Bir çocuk nasıl para kazanabilir?” Verdiği yanıtlar ilk bakışta sevimli ve öğretici görünse de, dikkatli incelendiğinde günümüzün ekonomik ve sosyal gerçekliklerinden oldukça uzak bir tablo çizdiği görülüyor.

Uzaydan “kara” haber: Yeni keşif heyecan yarattı

Bilim dünyasında büyük yankı uyandıran bir keşfe imza atıldı. Innsbruck Üniversitesi’nden Francine Marleau’nun da aralarında bulunduğu uluslararası bir araştırma ekibi, Perseus Galaksi Kümesi içerisinde neredeyse tamamen görünmez olan bir galaksi …

Bilim adamları bir dinazorda kanser buldu: Bu keşif insan hayatını kurtarabilir

Dinozor fosilleri ile modern kanser araştırmaları ilk bakışta çok uzak iki alan gibi görünebilir. Ancak yeni bir araştırma, milyonlarca yıl boyunca korunmuş yumuşak dokuların kanserin nasıl oluştuğu ve tedavi edilebileceği konusunda değerli ipuçları sunabileceğini ortaya koydu.

Neden mutluluktan ağlarız?

Ağlamak, duygusal yüklenmeye karşı karmaşık bir biyolojik tepki. Ayrıca, iyi duygularla kötü duygular arasında bir ayrım yapmıyor