Android kullanıcılarına müjde: Beklenen özellik sonunda geliyor!

Google, Android cihazlarda çoklu görev deneyimini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin test ettiği ‘Android Bubble Bar’ adlı özellik, mevcut bölünmüş ekran modundan farklı bir yaklaşım sunuyor ve birden fazla uygulamanın daha kolay şekilde açılmasını ve geçiş yapılmasını sağlıyor.

Google’ın Yeni Android Bubble Bar Özelliği Çoklu Görevleri Kolaylaştıracak

Android akıllı telefonlarda çoklu görevlerle uğraşmak, özellikle küçük ekranlı modellerde, zorlayıcı olabiliyor. Bölünmüş ekran modunu ve uygulamaları kayan baloncuk (bubble) şeklinde açan özellikleri kullanan çoğu cihaz, genellikle yalnızca iki uygulama arasında geçişi kolaylaştırıyor. Ancak üç veya daha fazla uygulama kullanıldığında, verimlilik düşebiliyor.

https://www.androidauthority.com/wp-content/uploads/2025/04/Android_16_bubble_bar_on_mobile.mp4

Google’ın bu konuda önemli bir adım atmaya hazırlandığı anlaşılıyor. Sektör kaynakları, Android 16 Beta 4 sürümünde şirketin herhangi bir uygulamanın baloncuk içinde açılmasına ve yeni bir baloncuk çubuğundan erişilmesine olanak sağlayacak bir özellik üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı.

Yeni özellikle ilgili paylaşılan videoya göre, kullanıcılar artık bir veya birden fazla uygulamayı baloncuk içine alabilecek ve başka bir uygulamayı kullanırken kolayca bu baloncuklara dokunarak erişebilecekler. Bu sayede uygulamalar arasında daha hızlı ve kolay geçiş yapabilecekler.

Google’ın bu özelliği Android 16 güncellemesiyle kullanıma sunması bekleniyor. Ayrıca, henüz net olmasa da şirketin baloncukları kategorilere ayırarak kullanıcıların seçim yapma sürecini kolaylaştırabileceği konuşuluyor.

Related Posts

Tarlada robot devrimi! Geleceğin çiftçileri geliyor

Tarım sektörü, teknolojik bir dönüşümün eşiğinde. Otonom tarım robotları, yapay zeka (AI), nesnelerin interneti (IoT) ve hassas tarım teknolojileriyle donatılmış olarak tarlalarda boy gösterdi. Bu yenilikçi makineler, tohum ekiminden hasada, yabancı …

Yaklaşık 400 metre uzunluğunda, potansiyel olarak tehlikeli bir asteroit Dünya’ya yaklaşıyor

NASA’nın “potansiyel olarak tehlikeli” kategorisinde değerlendirdiği 393 metre çapındaki 2003 AY2 adlı dev asteroit, 22 Haziran Pazar günü Dünya’nın yakınından geçecek. Uzmanlara göre çarpma riski yok ancak bu tür geçişler, uzay tehditlerine karşı dikkatle takip ediliyor.

ChatGPT’ye bir çocuğun nasıl para kazanacağını sordu: Yanıtlar gerçeklikten o kadar kopuk ki…

OpenAI’nin yapay zekâ modeli ChatGPT’ye basit bir soru yöneltildi: “Bir çocuk nasıl para kazanabilir?” Verdiği yanıtlar ilk bakışta sevimli ve öğretici görünse de, dikkatli incelendiğinde günümüzün ekonomik ve sosyal gerçekliklerinden oldukça uzak bir tablo çizdiği görülüyor.

Uzaydan “kara” haber: Yeni keşif heyecan yarattı

Bilim dünyasında büyük yankı uyandıran bir keşfe imza atıldı. Innsbruck Üniversitesi’nden Francine Marleau’nun da aralarında bulunduğu uluslararası bir araştırma ekibi, Perseus Galaksi Kümesi içerisinde neredeyse tamamen görünmez olan bir galaksi …

Bilim adamları bir dinazorda kanser buldu: Bu keşif insan hayatını kurtarabilir

Dinozor fosilleri ile modern kanser araştırmaları ilk bakışta çok uzak iki alan gibi görünebilir. Ancak yeni bir araştırma, milyonlarca yıl boyunca korunmuş yumuşak dokuların kanserin nasıl oluştuğu ve tedavi edilebileceği konusunda değerli ipuçları sunabileceğini ortaya koydu.

Neden mutluluktan ağlarız?

Ağlamak, duygusal yüklenmeye karşı karmaşık bir biyolojik tepki. Ayrıca, iyi duygularla kötü duygular arasında bir ayrım yapmıyor