Derya Aslan: ‘Yapay Zeka Destekleyici, Esas Olan İnsandır’

PR Uzmanı Derya Aslan: “Yapay Zeka Destekleyici, Esas Olan İnsandır”

İletişim ve PR uzmanı Derya Aslan, genç iletişimcilerle buluşarak yapay zeka ve insan odaklı iletişim hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelen Aslan, sektöre dair deneyimlerini ve bilgilerini paylaştı. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Kariyer Ofisi tarafından düzenlenen etkinlikte Doç. Dr. Ayşe Müge Yazgan moderatörlüğünde gerçekleşen “İletişim Dünyasına İlham Veren Yolculuklar” etkinliğine, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Serkan Bayrakçı ve Doç. Dr. Yusuf Ziya Gökçek ile Kariyer Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Niyazi Can Özbaşaran da katıldı.

Aslan, öğrencilerin iletişim sektörü hakkındaki sorularını cevaplarken staj imkanlarından kadınların konumuna, kariyer planlamasından yapay zekanın etkilerine kadar çeşitli konuları ele aldı.

“Sürekli Gelişim Şart!”

İletişim sektöründe başarının temelinin deneyim, disiplinli çalışma ve sürekli gelişim olduğunu vurgulayan Aslan, doğru tercihlerin kişisel ilgi alanlarıyla örtüşmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, iletişim becerilerini güçlendirecek hobiler edinmenin önemine de dikkat çekti ve yeni mezunları heyecanla beklediklerini söyledi.

“Yapay Zeka İle İletişim”

Yapay zeka konusuna da değinen Aslan, yapay zekanın disiplinler arası etkileşim sağlayan bir araç olduğunu ancak duygusal zekadan yoksun olduğunu söyledi. İletişimde duygusal bağ kurmanın önemini vurgulayan Aslan, yapay zekanın insan dokunuşunun yerini tutamayacağını belirtti.

Aslan, iletişimde insanın vazgeçilmezliğini vurgulayarak, “İletişimin temeli insan olduğu sürece, yapay zeka tek başına yeterli değildir. İletişimde tecrübe, sezgi ve yorum gücü önemlidir. Yapay zeka, teknolojinin sunduğu bir destek aracı olmasına rağmen asıl iletişim insanlar arasında gerçekleşir.” şeklinde konuştu.

İletişimde değişimin sürekli olduğunu vurgulayan Aslan, teknolojinin adil, şeffaf ve güncel tutulmasıyla iletişim dinamiklerinin devam edeceğini belirtti. – İSTANBUL

  • Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol
  • Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Öğretmen atamalarında yeni dönem başlıyor: Milli Eğitim Akademisi’nin detaylar ilk kez açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarında yeni bir sistemi hayata geçiriyor. KPSS şartı kaldırılırken, sözlü mülakat uygulamasına da son veriliyor. Kurulacak Milli Eğitim Akademilerinde, öğretmen adayları beceri odaklı uygulamalı eğitimden geçecek. Yeni uygulamanın detaylarını ilk kez Milli Eğitim Akademisi Başkanı Cevdet Vural anlattı.

2025 AÖL 3. dönem sınavları ne zaman? Açık lise kayıt yenileme nasıl yapılır?

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem kayıt yenileme süreci başladı. Peki, 2025 AÖL 3. dönem sınavları ne zaman? Açık lise kayıt yenileme nasıl yapılır?

LGS’ye kalan kısa sürede nasıl hazırlanmalı?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav bu yıl 15 Haziran’da düzenlenecek.

Darüşşafaka giriş sınavı için son başvuru 20 Mayıs

Ebeveyni hayatta olmayan, maddi imkânları yetersiz fakat akademik olarak başarılı 4’üncü sınıf öğrencilerine eğitim imkânı sunan Darüşşafaka Eğitim Kurumları giriş sınavına 20 Mayıs’a kadar başvurulabiliyor.  Sınav, 25 Mayıs Pazar günü Türkiye genelinde 42 ilde yapılacak.

2025 ALES/1 sonuç tarihi ne zaman? ALES/2 ne zaman?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı 13 Nisan’da uygulandı ve sınava katılan adaylar sonuç tarihini araştırmaya başladı. Peki, 2025 ALES/1 sonuç tarihi ne zaman? ALES/2 ne zaman?

Türkiye’de ‘Haydi Tenise!’ Projesi ile Tenis Kültürü Yaygınlaşıyor

TÜRKİYE’DE çocukların tenis sporuyla tanışmasını ve tenis kültürünün yaygınlaşmasını hedefleyen “Haydi Tenise!” projesi, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu iş birliğinde, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle 11 deprem …