2. İstanbul Dünya İslam Ekonomisi Zirvesi: Bu kapitalist sistem İslami değil

Bilal Erdoğan: Türkiye İslami Finansın Büyümesine Katkı Sağlıyor

Bilal Erdoğan, “Türkiye AlBaraka Zirveleri” kapsamında düzenlenen “2. İstanbul Dünya İslam Ekonomisi Zirvesi”nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin savaşlar arasında güvenli bir gökyüzü olmaya devam ettiğini vurguladı. İslami ekonominin sadece alternatif finansal bir sistem olmadığını, aynı zamanda ahlaki ve adaletli bir yaşam için önemli bir alanı kapsadığını belirtti. Erdoğan, gençlerle işbirliği yaparak İslami finans sektörünü geliştirmeyi hedeflediklerini ve Türkiye’de hala İslami finansın gerçekliğini tam olarak anlatamadıklarını ifade etti.

Faizsiz finansmanın önemli bir alternatif olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bu kapitalist sistem İslami ilkelerle uyumlu değil. Hedefimiz, sadece faizleri kaldırmak değil, aynı zamanda mevcut finansal sistemi sorgulayan insanlar için alternatif çözümler sunmaktır” dedi.

Finansal erişimi İslami değerlere uygun hale getirmek için çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, “Faizsiz İslami finans konusunda toplumsal farkındalığı artırmamız gerekiyor. Finansal ürünlerimizin sadece faizsiz olup olmadığını değil, aynı zamanda ahlaki ve etik değerlere uygunluğunu da sorgulamalıyız” şeklinde konuştu.

Bilal Erdoğan, gelir eşitsizliğinin gelişmiş ülkelerde de görüldüğünü belirterek, insan merkezli bir ekonomi anlayışını desteklediklerini ve zekat, vakıf ve sadaka gibi kavramların toplumsal eşitsizliği gidermede önemli rol oynadığını belirtti. İslami ekonomik yaklaşımın ahlaki çerçevede risk ve değer paylaşımını teşvik ettiğini vurgulayan Erdoğan, daha adil ve itibarlı bir sistem oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Erdoğan, AlBaraka Zirvesi gibi etkinliklerin sadece finansal konuları ele almakla kalmayıp aynı zamanda ahlaki ve entelektüel işbirlikleri için bir platform sağlaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

“İhtiyaç kredisi faizi yüzde 72! Bu mudur yönetmek?”

Türkiye’de ekonomik krizin etkileri sokakta daha da görünür hale gelirken, esnafın yaşadığı zorluklar dikkat çekici boyutlara ulaştı. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Sicil Gazetesi verilerine göre, 2025 yılının Ocak-Mayıs döneminde ülke genelinde 49 …

İsrail İran çatışması, küresel piyasalarda endişeleri beraberinde getirdi

13 Haziran tarihinde İsrail’in İran’a saldırısını başlatması sonrasında global piyasalar artan gerilimin etkisini hissetti

Emekli seyyanen zam istiyor

Milyonlarca emekli için Temmuz en kritik aylardan. Çünkü maaşlara 6 aylık enflasyon farkları yansıtılacak. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, tam da bu kritik süreçte emekliler için seyyanen zam talebini yineledi. Ergün …

Emtia piyasalarında jeopolitik risk etkisi

Emtia fiyatlarında tamamlanan haftada, makroekonomik veriler ile Orta Doğu’da İsrail ve İran arasındaki artan gerilim varlık fiyatları üzerinde etkili oldu.

TESK bölge toplantılarının üçüncüsü Adana’da yapıldı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Adana’da yapılan toplantılar üzerine açıklamalarda bulundu. Palandöken işyeri kiralarından alınan vergilere de değinerek ”Bugün 10 bin TL’ye tuttuğunuz bir dükkân, önümüzdeki yıl 16 bin TL’ye çıkacak. Üstelik bu 16 bin TL’nin yüzde 20’si kira stopajı olarak Maliye’ye yatırılacak. Bu kirayı alan mülk sahibi de ayrıca kendi vergisini verecek” dedi.

Kamu işçisine şaka gibi teklif

Hükümetten 600 bin kamu işçisini hiçe sayan zam teklifi geldi Teklif ilk 6 ay için yüzde 16, ikinci 6 ay için yüzde 8’de kaldı. Türk-İş Başkanı Atalay, bu teklifi kabul etmeyeceklerini açıklarken, kamu işçileri eyleme ve greve hazır olduklarını belirtti.